A fekete áfonya bokor eredetileg Észak–Európa erdeiben és mocsaraiban honos, de megtalálható Nyugat- Ázsiában és Észak- Amerikában is. Hazánkban különleges csemegének számít.
100%-os fekete áfonya tartalom
Direkt préselt lé
Tartósítószer és adalékanyag mentes lé
Magas antioxidáns és flavonoid tartalma felfedezése és bizonyítása után, az áfonya egyre több figyelmet kapott. A gyümölcs fő hatóanyaga a mirtilin (antocián) néven ismert flavonoid, mely kitűnő
antioxidáns.
8 ok, amiért hálásak lehetünk a fekete áfonyának, miután megittuk:
Legtöbben a szemre gyakorolt kedvező hatása miatt hálásak e kis bogyós gyümölcsnek. A szemre és a látásra áldásosan hat a fekete áfonya: erősíti a szemet a fényérzékenységgel szemben, jótékony tulajdonságait a hajszálerekben (kapillárisok) is kifejti, elősegítve a szem vérellátását. Az emberi szervezet kapilláris ereinek erősítésére Európában már régóta hisznek a fekete áfonyában.
Hatóanyagai segítik megelőzni a törékeny kapilláris erek szivárgását, ami által folyadékot engednek a szövetekbe behatolni. A fekete áfonya növeli a szemben egyes enzimek aktivitását, melyek az energiatermelést fokozzák. Rendszeres fogyasztásával csökkenthető az idő, mely a szemnek a sötétséghez való alkalmazkodásához szükséges, éles fény után.
Fogyasztásával a vérben lévő antioxidánsok mennyisége jelentősen emelkedhet, és a kutatók szerint ez elengedhetetlen a különböző szív- és érrendszeri megbetegedések , a cukorbetegség, a rák leküzdésében.
Segít megőrizni az egészséges bőrt, öregedés gátló hatása van és csökkenti a kor előrehaladtával kialakuló bőrhibákat.
A visszeresedésre, aranyér kialakulására és érproblémákra hajlamosak, az ülő munkát végzők, valamint a terhes nők számára az áfonya igazi csodaszer: vérkeringési problémák leküzdésében segíthet azzal, hogy javítja a különböző hajszálerekben a keringést, így főként a végtagi keringést.
Az áfonya pektinben gazdag rostja enyhíti a hasmenés és a székrekedés tüneteit.
A gyümölcsben lévő tanninok csökkentik az emésztőrendszer gyulladását.
Rendszeres fogyasztása javíthatja az időskori memóriazavarokat.
Az idegrendszer oxidatív stressztől való védelmére a fekete áfonya rendszeres fogyasztása nagy segítség.
Segít megőrizni az egészséges bőrt, öregedés gátló hatása van és csökkenti a kor előrehaladtával kialakuló bőrhibákat.
A visszeresedésre, aranyér kialakulására és érproblémákra hajlamosak, az ülő munkát végzők, valamint a terhes nők számára az áfonya igazi csodaszer: vérkeringési problémák leküzdésében segíthet azzal, hogy javítja a különböző hajszálerekben a keringést, így főként a végtagi keringést.
Az áfonya pektinben gazdag rostja enyhíti a hasmenés és a székrekedés tüneteit.
A gyümölcsben lévő tanninok csökkentik az emésztőrendszer gyulladását.
Rendszeres fogyasztása javíthatja az időskori memóriazavarokat.
Az idegrendszer oxidatív stressztől való védelmére a fekete áfonya rendszeres fogyasztása nagy segítség.