Vegán

A vegánok hogyan jutnak fehérjékhez?


A vegán fehérjé...

Vegán

A vegánok hogyan jutnak fehérjékhez?


A vegán fehérjék kereslete napjainkban egyre csak nő. Ez arra vezethető, vissza hogy az emberek többsége kipróbálja a vegán és a vegetáriánus életmódot is. Sokan csak azt látják, hogy nem hajlandóak húst enni, azonban ez sokkal többre tehető. A kutatás eredményeképpen megismerkedhetünk, hogy mi áll valójában a vegetáriánusok és a vegánok hátterében. Legelőször nemcsak az állatokra kell gondolni, hanem egy sokkal globálisabb problémára, ami minannyiunkat érint.


Az emberiség lassan, de biztosan növekszik, és betölti a földet. Ahhoz, hogy mindenki ételhez jusson, a húsipar egyre nagyobb területeken vágja ki a fákat, égeti fel a földeket, hogy állatokat helyezzen el és, hogy az állatoknak takarmányt készítsen elő. Ez erdőirtásokhoz és kötelező égetésekhez vezet. Gondoljunk csak a 2020-as nagy ausztráliai tűzre, és máris belátjuk, hogy milyen problémái lehetnek csak az állattartásnak. Ha a föld tüdejét nézzük, akkor az őserdőket is rohamos mértékben irtják, hogy olyan növényeket ültessenek, amiből később takarmány lesz.


Az állatok és az egészség


Ezután következnek az állatok. A vegánok szeretik az állatokat, és nem lenne semmi bajuk a tojással, és tejtermékkel, ha mindenki a hátsó kertjében fejné hozzá a tehenet. Azonban ez mára nagyon kevés faluban lehetséges. Míg a nagyszüleink és jó esetben a szüleink így táplálkoztak, ma már mindent boltban veszünk, és ezeket a termékeket nagyiparokban állítják elő. Ahhoz, hogy naponta több millió tojás legyen, és több millió liter tej, az állatok kihasználása szükséges. Sajnos enélkül nem lehet ennyi embert ellátni. Az állatokat kis helyen tartják, bezárva, rossz körülmények között, amiket videókról és dokumentumokról tudunk megismerni.


Végül pedig az egészség miatt is sokan választják ezt az életmódot. Sokszor megy a vita, hogy mit ehetünk és, hogy mire nincs szükségünk, de ezt mindenki maga döntheti el. Azonban vannak olyan emberek, akik betegségek miatt nem fogyaszthatnak húst. A vírusok idején is meggondoljuk, hogy érdemes-e állatokat enni, vagy inkább tisztítjuk a testünket zöldségekkel és gyümölcsökkel. Hogyha azt szeretnénk, hogy továbbra is egészségesek legyünk, akkor a vegán életmód mellett érdemes néhány vitamint és fehérjét a testünkbe juttatni.

VegánA növényi fehérjék fontossága


Itt lép a képbe a fehérjék fontossága, hiszen ha valaki nem eszik húst, attól még ehet olyan növényeket, amik magas aminosav tartalmúak. Ha mi is ki szeretnénk próbálni ezt az életmódot, esetleg már régóta folytatjuk, akkor ma már online is beszerezhetünk nekünk szükséges vegán fehérjéket, mivel a webáruházak tárt karokkal várják őket, és egyre több akciót és lehetőséget biztosítanak az új társadalomnak.


A vásárlás és a rendelés kényelmes, nem kell az áraktól félni. Sokkal olcsóbb lesz, mintha mindennap megvennénk a csirkemellet. Az online világ ráadásul kényelmes is. Ha ki szeretnénk próbálni a vegán életmódot, olvassunk véleményeket, kutassunk a témában és adjunk neki egy esélyt. Lehet, hogy utána sokkal jobban érezzük magunkat. Azonban a legfontosabb, hogy soha ne kritizáljuk a másikat, hiszen bárki választhatja a vegán fehérjéket. 


Jelenleg nincsenek termékek ebben a kategóriában.

Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2021
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png