Bio mosogatószerek

Dobjuk fel a mosogatást!


A mosogatás sok embernek nem tartozik a kedvenc napi rutinjába, hiába találták fel a bio mosogatószert. Va...

Bio mosogatószerek

Dobjuk fel a mosogatást!


A mosogatás sok embernek nem tartozik a kedvenc napi rutinjába, hiába találták fel a bio mosogatószert. Vannak olyan lakások, ahol a konyhát úgy tervezték meg, hogy egyszerűen nem fér be egy mosogatógép, aminek több oka is lehet. A régebbi tervezésű házaknál még nem volt divat, így a helyhiány csak most tűnik fel a tulajdonosoknak. A napi szintű mosogatás nemcsak kiszárítja a kezet, hanem a rosszul történő használatakor a szervezetünkben mosogatószer jut, aminek májkárosító hatása lehet.


A bio mosogatószer sokszor házilag is elkészíthető, aminek az előnye, hogy bőrbarát és kézkímélő is. Sokan azért döntenek a házi eljárások mellett, mivel a műanyag flakonok vásárlása hozzájárul a Földnek pusztításához. Azonban, hogyha mi készítjük el, akkor újra használhatjuk a már meglévő dobozokat. A legegyszerűbb tisztítószer a mosószóda, vagy a citromsav, de használhatjuk a szódabikarbónát is, amit amellett, hogy papírcsomagolásban lehet venni, akár nagyobb kiszerelésben is kérhetjük. Úgy kezdhetjük el megtenni a megfelelő lépéseket, hogy előbb nagyobb kiszerelésben vesszük a mosószert, utána pedig az újrahasznosított flakonokból vásárolunk.


Készítsünk mosogatószert házilag


El kell mondani, hogy a mosószerek szennyezik a környezetünket, ráadásul az egészségünkre is hatással lehetnek, arról nem is beszélve, hogy drágák. Nagyjából fél óra alatt tudunk elkészíteni sajátot magunknak. Otthon kell hozzá mosószappan, szódabikarbóna, mosószóda és víz. Fel kell melegíteni kis lángon a vizet, utána bele reszelni a mosószappant, majd habverő segítségével össze kell keverni. Amint elegyedtek, akkor csak hozzá kell öntsük a mosószódát és a szódabikarbónát. Figyeljünk arra, hogy ne forraljuk fel. Egészen addig kevergessük, amíg a folyadék sűrűvé nem válik. Utána újabb vizet kell hozzáadni, és tovább kevergetni. Ezután Már kész is a saját készítésű mosószerünk.


Emellett a mosogatószerek is szennyezik a környezetet, bele kerülnek a vízbe, a folytonos használatuk cserepesedő ujjakhoz vezet, amihez egyre több hidratáló krémet kell használni. A meleg víz is egy probléma lehet, ugyanis sokan nem akarják a meleg vizet erre használni, azonban a hideggel a zsír nem oldódik, és a tányérok nem lesznek elég tiszták. Arra is érdemes odafigyelni, hogy vízkőmentes legyen, mivel ez a poharak csillogásából is sokat vesz.


Mosogatószerek


Vásároljunk nagyobb kiszerelésben


Hogyha nem akarunk receptekkel bajlódni, és órákig kísérletezni a konyhában, akkor vásároljunk inkább bio mosogatószereket, amiket már nagyobb kiszerelésben is kaphatunk, vagy újratölthetünk. Ezek a koncentrátumok nem fogják ki sebesíteni a kezünket, ugyanakkor tisztán hagyják majd a tányérokat. Az árak attól függnek, hogy folyékony vagy por formátumban vásároljuk meg őket. Maga a vásárlás a szokásos módon történik, boltokban vagy online webáruházakban juthatunk hozzá.


Hogyha olcsó megoldásokat keresünk, akkor csapjunk le gyorsan az akciókra, ne féljünk kipróbálni új illatokat, miközben nem ártunk a természetnek, viszont legyőzzük a zsíros tányéroknak a problémáját. A felhasználói vélemények sokat segítenek a bio mosogatószer rendelésekor. 


Jelenleg nincsenek termékek ebben a kategóriában.

Minden jog fenntartva | Bio webáruház © 2023
Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png