Bio és natúr tisztítószerek

Bio és natúr tisztítószerekMi is a különbség a bio és a natúr tisztítószerek között? Mit is jelentenek nekünk felhasználóknak ezek a termékek?

Natúr tisztítószerek: Inkább növényi, ritkán állati eredetű összetevőkből készítik. Kíméletes módon kerülnek feldolgozásra. Adalék anyagaktól mentesek, továbbá nem tartalmaznak alumínium- származékot, szintetikus anyagot illetve kőolaj származékot sem.

Bio tisztítószerek: Minden esetben bio minősítéssel kell rendelkezniük. Ezt a minősítést abban az esetben kapja meg egy termék, amennyiben biológiailag teljesen lebomló összetevőkből áll. Előállítása során nem használtak környezetre káros vegyszereket: tehát műtrágya mentes, vegyi anyag mentes, szintetikus permetszerektől mentes mezőgazdaságban előállított alapanyagokat biztosítva készítik a bio tisztítószereket. Így ezek a tisztítószerek nem károsítják sem a környezetünket, sem szervezetünket.

Bio minősítést hazánkban 2 szerv adhat a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft., valamint a Hungária Öko Garancia Kft.

Sokak szerint a bio és natúr tisztítószer csak egy felkapott, divatos megnevezés és nincs jelentőssége a használat szempontjából. Ezeket nem esszük meg, nem kerül be a tápcsatornába, tehát nem is szívódik fel, így felesleges az aggódás. Sajnos ez nem ilyen egyszerű!

Kezdjük távolabbról, nézzük meg környezetünkre milyen hatással lehetnek a bio és natúr tisztítószerek! Mivel nem vagy csak jóval kisebb mértékben használnak fel a gyártás során a természetre káros anyagokat és azok teljes mértékben lebomlanak így már egyértelmű, hogy ezen termékek használatával támogatjuk környezetünket és ha ezt mindenki a saját háztartásán belül meg tudja tenni, akkor máris rengeteget tettünk környezetünkért, jövőnkért, ezáltal gyermekeinkért.

Van azonban egy ennél sokkal közvetlenebb eredménye is annak, ha bio vagy natúr tisztítószereket használunk. Tudományosan bizonyított, hogy bőrünkön keresztül 2x olyan könnyen szívódnak fel a káros anyagok, mint a tápcsatornán keresztül, a belélegzett páráról, permetről nem is beszélve! Gondoljuk csak végig: lehet, hogy ma már szinte semmit sem mosunk kézzel, de a ruhák, amiket viselünk, közvetlenül érintkeznek a bőrünkkel. Lehetetlen teljesen kiöblíteni a felhasznált mosó és öblítőszereket, így azok érintkeznek bőrünkkel, tehát hatással vannak szervezetünkre. Legjobb példa erre a babák érzékeny bőre. Ők gyakran azonnal reagálnak és “kipöttyösödnek”. Mit csinálnak a mamák? Azonnal váltanak valami másra, aminek kisebb az irritáló, káros hatása.

Felnőtteknél ez nem mindig ilyen egyértelmű, de higgyék el, a mi bőrünk ugyan úgy érzi, mivel kerül kapcsolatba, csak az “érzékelőink” már kicsit túlterheltek és annyi riasztást küldtek, hogy már “megkoptak” az évek alatt.

Ha mosogatunk vagy takarítunk, ugyan ez a helyzet. Arról nem is beszélve, hogy ezek az irritációk naponta több alkalommal vagy akár folyamatosan hatnak ránk. Rendszeresen kapcsolatba kerül a bőrünk, a nyálkahártyánk és még a tüdőnk is a tisztítószerekkel. Gyakran jelentkezik köhögés, fulladás, viszketés, égő érzés egy - egy termék használatakor. Ez mind - mind testünk azonnali reakciója! Jelzi, hogy nem jó, nem egészséges számára az adott készítmény. Túl sok, számára kezelhetetlen anyag jut be. Ezen tudunk javítani, változtatni a natúr és bio tisztítószerekkel és a körültekintő használatukkal. Nemcsak környezetünknek teszünk ezzel jót, hanem mentesítjük szervezetünket nagyon sok káros anyagtól.

A Biogo Webáruház segítséget tud nyújtani abban, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő termékeket. Íme néhány aljánlás a teljesség igénye nélkül:
Sodasan általános tisztítószert, mely egy független termék teszten a legmagasabb pontszámot kapta. 100%-ban megfelel az Ecocert szabványnak és Vegan Society minősítéssel is rendelkezik! Kíméletesen tisztít nagy hatékonysággal. Kevesebbet kell használni belőle, mint más nem öko készítményekből. Előállítása során kizárólag biológiailag ellenőrzött organikus olajokat használnak. Még a csomagolásokra is odafigyelnek, azok újra hasznosítható anyagokból készülnek.

Bioraght fürdőszobai tisztítószert. Ez a remek termék biológiailag lebomló szappankeverékekből, és mikroorganizmusokból tevődik össze. Kifejlesztése, annyira jól sikerült, hogy 100%-ban természetes bakterológiai hatóanyagokat tartalmaz, segítve így környezetünk megóvását. Sszép tiszta otthont biztosít és kellemes illatú.

Winni’s termékcsalád: tulajdonságai közé tartozik, hogy nikkel mentes, hipoallergén. Nem utolsó sorban rendelkezik Veganok minősítéssel. A csomagolása is természetesen 100%-ig újra hasznosítható.

A bio és natúr tisztítószerek piaca folyamatosan bővül és fejlődik, ezért érdemes időnként újra végignézni a piaci lehetőségeket, ebben segít a www.biogo.huKapcsolódó BIO támájú oldalaink

Reform élelmiszerek | Bio étrendkiegészítők | Gluténmentes élelmiszerek | Bio webáruház | Bio termékek | Bio és natúr tisztítószerek | Bio illóolajok | Bio vitaminok | Bio élelmiszerek | Biokozmetikumok

Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png