Bio étrendkiegészítők

Bio étrendkiegészítők - GyümölcsAz étrendkiegészítők olyan élelmiszerek, amelyek koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb pozitív élettani hatással rendelkező anyagokat. Több féle formában is előfordulnak: pasztilla, kapszula, tabletta, ampulla, csepegtetős üveg. Az étrendkiegészítőket nem szabad összekeverni a sportolóknak és nehéz fizikai munkát végzőknek szánt „sport tápszerekkel”, „body porokkal” vagy a testsúly csökkentést szolgáló fogyókúrás, csökkentett energia tartalmú készítményekkel.

Az étrendkiegészítők azzal a céllal jöttek létre, hogy azokat a mikro tápanyagokat (ásványi anyagok, nyomelemek, vitaminok) pótolják, amiket nem viszünk be megfelelő mennyiségben a szervezetünkbe. A mikro tápanyagok elengedhetetlenek szervezetünk számára, de csak kis mennyiségben. Ezzel ellentétben a makro tápanyagokra (mint például a fehérjék és szénhidrátok) nagyobb mennyiségben van szükségünk. Ezek az anyagok energia forrásként és építőelemként is funkcionálnak.

A mikro tápanyagok csoportjai:
- vitaminok (C- , E-, D-vitamin, stb.)
- ásványi anyagok (magnézium, kálcium, nátrium, stb.)
- nyomelemek (cink, vas, réz, stb.)
- növényi színanyagok (karotenoidok, terpének, flavonoidok)

Néhány étrendkiegészítőben előforduló összetevő:
- Zsírsavak, aminosavak
- Enzimek
- Fogyasztószerek
- Rostok
- Probiotikumok
- Gyógynövények, növényi hatóanyagok

Az étrendkiegészítők alkalmazása:
Az étrendkiegészítők nem alkalmasak az orvosi kezelés kiváltására, és alapos körültekintéssel érdemes elkezdeni a használatukat, ugyanis esetenként alkalmazásuk hamis biztonságérzetet kelthet, és késleltetheti a kezelés megkezdését. Azt is meg kell jegyezni, hogy ezek a készítmények sokszor önmagukban alkalmazva is megállják a helyüket, de alkalmazásuk mellett nagyon fontos az egészséges életmód, a sport és a rendszeres állapotellenőrzés.

Egyes étrendkiegészítők folyamatosan is használhatók, de léteznek olyanok is, amik szedésében néha szünetet kell tartanunk. Ezt a készítmény leírásában minden esetben megtaláljuk, de alkalmazás előtt érdemes kikérni egy hozzáértő orvos vagy dietetikus véleményét.

Amennyiben valamilyen hiányállapot kezelésére alkalmazzuk a készítményt és ez tartósan rendeződik, érdemes a készítmény szedését abbahagyni és törekedni a természetes forrásokból való beszerzésre.

Az étrendkiegészítőket csak abban az esetben szedjük együtt más termékekkel, gyógyszerekkel, ha kikértük orvosunk, dietetikusunk véleményét.

Fontos figyelnünk a készítmények felszívódására. A kolloidális cseppek például nyelv alól szívódnak fel, így előtte és utána néhány percig nem érdemes enni és inni. A tabletták és a kapszulák gyomorban szívódnak fel, általában bevételét étkezés után javasolják. Az ásványi anyagok és fémek savban oldódnak, így étkezés előtt érdemes szedni őket.

Bio étrendkiegészítők - TermékekMit jelentenek a számok az étrendkiegészítőkön?
Mindenki szeretné tudni, hogy a kiszemelt készítmény ellenőrzött forrásból származik-e? Erre a legegyszerűbb módszer a csomagoláson található OÉTI-szám leolvasása. Azt gondolnánk, hogy az OÉTI (Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet) által ellenőrzött termékek biztonságosak és bevizsgáltak. Sajnos az Európai Unióhoz történt csatlakozáskor új irányelvek léptek életbe. A termékeket a gyártónak a forgalomba hozatal előtt nem kell bevizsgáltatnia és elég, ha nyilatkozik a készítmény összetételéről. Ezeket az adatokat ellenőrzi az OÉTI, hogy tartalmaz-e az egészségre ártalmas összetevőt. Amennyiben ilyen anyag van az összetételében, az ÁNTSZ szükség esetén visszahívhatja a termékeket.

Fontos tehát tudni, hogy az OÉTI szám azt jelenti, hogy a terméket nyilvántartásba vették. Nem azonos a 2004 előtt kiadott OÉTI számmal sem.

A BioGo.hu webáruház számos gyártó étrendkiegészítőjét forgalmazza, mely termékek ellenőrzött forrásból származnak, így Önnek nem kell tartania az esetleges mellékhatásoktól. Várjuk szíves megrendelését a www.biogo.hu weboldalon.Kapcsolódó BIO támájú oldalaink

Reform élelmiszerek | Bio étrendkiegészítők | Gluténmentes élelmiszerek | Bio webáruház | Bio termékek | Bio és natúr tisztítószerek | Bio illóolajok | Bio vitaminok | Bio élelmiszerek | Biokozmetikumok

Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png