Gluténmentes élelmiszerek

Gluténmentes élelmiszerek - TermékekPár éve elég komoly világszintű fejlődése van a Gluténmentes élelmiszereknek! A fejlődés és az érdeklődés tekintetében egyre több újdonság található már.

A mai világban már mindent meglehet találni a Gluténmentes élelmiszerek között csak más összetevőkkel és glutén nélkül, mint amit eddig használtunk.

Akiről kiderül, hogy gluténmentes táplálkozásra van szüksége annak, teljes körű életmód váltáson kell átesnie. Biztonságos helyeken vásároljunk Gluténmentes élelmiszereket, BioGo webáruházban alacsony áron, széles választékban könnyen be tudjuk szerezni a kívánt termékeket.

Táplálkozás életünk egyik legmeghatározóbb cselekedete és ha a testünk elutasítja a glutént, igenis figyeljünk rá, hogy csak Gluténmentes élelmiszerekkel táplálkozunk.

Kaphatók olyanféle lisztkeverékek, kiegészítő élelmiszerek, amik kimondottan megkönnyítik az otthoni sütést, -főzést, -táplálkozást és tudjuk, hogy valójában nincs benne Glutén. Ennek köszönhetően saját kis gasztro alakul ki konyhánkban, melyből finom kenyereket is tudunk már sütni otthon. Semmi másra nincs szükségünk hozzá, csak gluténmentes élelmiszerekre: lisztekre, lisztkeverékekre, olajos magvakra, zsiradékokra.

Egyre több termékkel találkozunk, ahol mentesek a gluténtól, mint pl. reform élelmiszerek.

A Gluténmentes élelmiszerek használata más, mint az addig megszokott, hiszen a glutén hiánya, illetve más helyettesítők miatt a tészták készítése nem a megszokott lesz, mert nehezebb és a állaga sem a régi gluténos tésztákhoz kell hasonlítani.

Nagyon fontos, hogyha ilyen a termékeket vásárolunk nézzük meg rajta, hogy mit tartalmaz vagy mit nem. Kötelezővé tették pár éve, hogy fel kell tüntetni a gluténmentes élelmiszereknél a pontos összetevőit, illetve a nem gluténmentes élelmiszereknél, hogy glutént tartalmaz!

Kerülni kell a:
- Búza és az abból származó élelmiszereket
- Tönkölybúza és az abból származó élelmiszereket
- Rozslisztes élelmiszereket.

A Gluténmentes élelmiszerekkel való táplálkozás nem minden esetben kedvező a testünknek: A glutén helyettesítése azaz jobb ízhatás érdekében: Több adalékot, zsiradékot tartalmaznak a különféle lisztkeverékek, öntettek, szószok, más jellegű porok, kiegészítő élelmiszerek, ettől testsúlyunk is változhat!

Aki nem lisztérzékeny nem kell teljes körű gluténmentes élelmiszerekből előállítót ételeket fogyasztania. Sajnos trendként kezelik sokan ezt a fajta táplálkozást. Nem minden esetben csak glutén, lisztérzékenyek fogyasztják, de akinek betegsége: cöliákia esetleg lisztérzékenység annak csak Gluténmentes élelmiszerek táplálkozása szükséges az egészséges mindennapokhoz!

Gluténmentes élelmiszerekből néhány:
- *tészták
- kukorica tészta, minden csicseri tészta stb.
- *lisztek (nem tartalmaznak glutént): Szafi termék család, ami egyben sok-sok mástól is mentesek!
- rizsliszt
- hajdinaliszt
- mandulaliszt
- kókuszliszt
- zöld banán liszt
- tápióka liszt
- *zöldségek, gyümölcsök (asztalt gyümölcsökkel óvatosan, mert készülhet olyan üzemben, ahol jelen lehet a Glutén)
- *olajos magvak
- *halak
- húsok
- tojás
- zsiradék.Kapcsolódó BIO támájú oldalaink

Reform élelmiszerek | Bio étrendkiegészítők | Gluténmentes élelmiszerek | Bio webáruház | Bio termékek | Bio és natúr tisztítószerek | Bio illóolajok | Bio vitaminok | Bio élelmiszerek | Biokozmetikumok

Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png