Bio illóolajok

Bio illóolajokNapjainkban egyre elterjedtebb, hogy aromaterápiára és a levegő illatosítására is illóolajat használunk, de vásárláskor mégis nehéz helyzetbe kerülhetünk, ha nem tudjuk milyen szempontok alapján, milyen szabályok szerint válasszunk bio illóolajat. Hogy az emberek szeretik a kellemes illatokat, azt a gyártók is régóta tudják, hiszen szinte minden kozmetikai és higiéniai terméket illatosítanak. Tetszik-nem tetszik ételeink és italaink is „aromásítva” vannak, hogy élvezhetőbbek, eladhatóbbak legyenek. Tisztálkodó és tisztító szereinket, kozmetikumainkat pedig vegyi „illatanyagokkal” turbózzák fel, annak ellenére, hogy az aromaanyagok és parfümök, a legnagyobb ”allergének” csoportjába tartoznak. A bio illóolajok valódi növényi kivonatok, melyek jóval többet tudnak mesterségesen előállított utánzataiknál.

Nemcsak másként ízesítenek és illatosítanak, de fontos szerepük van a betegségek megelőzésében is, ezért ha jól ismerjük hatásukat, az élet számos területén támaszkodhatunk rájuk! Ha rászánunk egy kis időt megismerésükre, könnyebben eligazodhatunk vásárláskor, hogy a bio valóban bio illóolaj legyen, hiszen a kereskedelmi forgalomban kapható illóolajok közül nehéz kiválasztani azt, amely tényleg természetes eredetű és valóban jó minőségű, számunkra hasznos. Mivel áraiban nagy eltérések lehetnek a különböző cégek azonos nevű, de közel sem biztos, hogy azonos töménységű és tisztaságú illóolajai között, ezért fontos, hogy megfeleljenek a szigorúbb minősítéseknek.

A Bio illóolajok ellenőrzését sokáig a Gyógynövénykutató Intézet végezte, de 2008-ban ezen jogköre megszűnt, ezzel az illóolajok palettáján nagyon nagy lett a „szórás”, egyre több lett a silány minőségű, a bio illóolajok minőségét meg sem közelítő utánzatok száma. Az egyik legnagyobb gond az, hogy gyógyhatásuk ellenére az illóolajok kozmetikumként kerülnek forgalomba, pedig az illóolajokra jellemző értékeket a Gyógyszerkönyv is rögzíti. A gyógyszerkönyvi minőségű illóolajokban a fő hatóanyagoknak meghatározott, előírt százalékos arányban kell szerepelniük. Ezeket az illóolajokat megfelelő hígításban, bátran használhatjuk egészségünk megőrzése érdekében, például inhaláláshoz, masszírozáshoz, saját kozmetikumaink „turbózására”, helyiségeink levegőjének fertőtlenítésére.

A fejlettebb nyugati országokban csak azokat a 100%-ban természetes illóolajokat tartják csúcsminőségűnek, melyek biogazdaságokból, és nem szennyezett helyről gyűjtött növényekből nyert olajak. Csakhogy az illóolajok minőségét ezen kívül még nagyon sok minden befolyásolja. Ezeket lehetetlen feltüntetni a bio illóolajok csomagolásán. Hatóanyagaik meglétét és minőségét alapvetően meghatározza a talaj, a napsütéses órák száma, a betakarítás és feldolgozás módja, a tárolás ideje és módja. Minőség szempontjából fontos kérdés lehet még, hogy hányadik lepárlású az olaj, hogy oldószerrel vonták-e ki az illóolajat, mert ha igen, az már bőr ápolására nem alkalmas, és hogy tartalmaz-e szintetikus kiegészítőket.

Mint az élet oly sok területén, hamisítás és félrevezetés ezen a területen is megjelent, ezért aki tiszta, jó minőségű, nemcsak illatosításra való bio illóolajokat szeretne vásárolni, mindenképpen keresse a DEMETER vagy NATRUE minősített termékeket. Webáruházunkban, a BioGo.hu-n kapható Helen, Medinatural, Aromax, Kamamla illóolajok nagy része megfelel a minőségi követelményeknek, bio illóolajok lévén gyógyászati célra is alkalmasak.Kapcsolódó BIO támájú oldalaink

Reform élelmiszerek | Bio étrendkiegészítők | Gluténmentes élelmiszerek | Bio webáruház | Bio termékek | Bio és natúr tisztítószerek | Bio illóolajok | Bio vitaminok | Bio élelmiszerek | Biokozmetikumok

Bio webáruház - BioGo - Bio termékek nagy választékban kedvező áron azonnal!
Kén u. 6 Budapest, Pest megye 1097
Telefon: +36/70 321 2949 $0 to $500.000 https://biogo.hu/image/cache/catalog/logo/biogo-logo1-380x232.png